Røsti med marinerede kammuslinger

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

1 stor bagekartoffel
2 store kammuslinger
lidt finthakket rød chili
1 tsk. ingefærsaft
3 spsk. soja
2 tsk. honning
1/2 fed hvidløg
1/2 spsk. sherry
1/2 spsk. hvidvin
1/2 spsk. olie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skræl kartoflen og del den i 3-4 stykker.
Kog dem i saltet vand til de er knap møre – ca. 5 min.
Køl dem af.

Skær kammuslingerne igennem på midten.
Krydr dem med ingefærsaft, finthakket chili og 1 spsk. soja.

Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet og pak hver skive kammusling ind i kartoffel og form dem som en lille røsti.
Sæt dem på køl.
Rør honning med sherry, hvidvin.
Rør soja, lidt chili, og hvidløg i og smag til med peber og evt. lidt salt.
Steg røstien til de er gyldne på begge sider i olivenolie og server med marinaden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk