DET BEHØVER DU
De sursøde brombær klæder rødbedernes lidt fade smag. Brug rødbedesalaten som en lille forret eller frokostret og spis brød til.
150 g brombær
lidt rørsukker
2 spsk olivenolie
1/2 kg rødbeder
1 stort syrligt æble i små tern
2 spsk capers
1 spsk balsamico eddike
1 bdt fintsnittet purløg
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg brombærrene i en skål og drys dem med lidt rørsukker. Lun olivenolie til den er håndvarm og hæld den over brombærene. Lad dem trække en times tid eller til til næste dag. De kan holde 4-5 dage i olivenolien.
Tænd ovnen på 200°. Kom halvdelen af rødbederne i et ildfast fad med låg. Kom 1/2 dl vand i fadet. Bag rødbederne til de møre – ca. 30 min. for nye rødbeder, optil 1 time om vinteren. Lad dem køle lidt af og skræl dem. Skræl de rå rødbeder og skær begge slags i små ensartede tern. Bland med æbletern og kapers. Bland brombærrene forsigtigt i og smag til med balsamicoeddike, salt og peber. Anret på fad eller tallerkner og drys med purløg.
Grønsager per person: ca. 175 g