Rødbedesalat med brombær

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

De sursøde brombær klæder rødbedernes lidt fade smag. Brug rødbedesalaten som en lille forret eller frokostret og spis brød til.

150 g brombær
lidt rørsukker
2 spsk olivenolie
1/2 kg rødbeder
1 stort syrligt æble i små tern
2 spsk capers
1 spsk balsamico eddike
1 bdt fintsnittet purløg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg brombærrene i en skål og drys dem med lidt rørsukker. Lun olivenolie til den er håndvarm og hæld den over brombærene. Lad dem trække en times tid eller til til næste dag. De kan holde 4-5 dage i olivenolien.
Tænd ovnen på 200°. Kom halvdelen af rødbederne i et ildfast fad med låg. Kom 1/2 dl vand i fadet. Bag rødbederne til de møre – ca. 30 min. for nye rødbeder, optil 1 time om vinteren. Lad dem køle lidt af og skræl dem. Skræl de rå rødbeder og skær begge slags i små ensartede tern. Bland med æbletern og kapers. Bland brombærrene forsigtigt i og smag til med balsamicoeddike, salt og peber. Anret på fad eller tallerkner og drys med purløg.
Grønsager per person: ca. 175 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk