DET BEHØVER DU
Det kan være svært at få små nye rødbeder om sommeren med mindre man selv dyrker dem i haven. Vi har kun tradition for at bruge dem fuldvoksne til syltede rødbeder. Men spørg efter de unge rødbeder, for de er en sand delikatesse. Toppene kan bruges i salatskålen eller de kan, som i denne ret, anvendes som spinat.
Tilbehør
1 bdt. nye rødbeder med top
1 bdt. persille eller dild
1 spsk olivenolie
1 citron i både
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær toppen af rødbederne, skyl dem og fjern de groveste blade og stilke. Blancher dem 30 sek. i letsaltet vand. Kog herefter rødbederne i vandet i 20 min. Overhæld straks med koldt vand og smut dem.
Skær rødbederne i skiver og fordel dem i et fad. Stænk med lidt olivenolie og drys med salt og peber. De blancherede toppe duppes tørre i et viskestykke, snittes groft og blandes med krydderurterne. Varm blandingen op på en pande med lidt olivenolie . Fordel den over rødbederne.
Server med citronbåde og et hvidt brød.