DET BEHØVER DU
Rabarber indeholder tilstrækkeligt med smag og syre til at danne kontrast til det søde og florlette marengslåg. Marengsen er pisket over vandbad, til den er tæt og sej og får så blot nogle minutter under ovnens grill til den er smukt gylden.
50 g smuttede, hakkede mandler
600 g rabarber i klodser
3-400 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 vanillestang
3 æggehvider
100 g + 2 spsk flormelis
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rist mandlerne på en tør pande og ikke for varm pande, til de har taget farve.
Rabarberkompot: Bland rabarberklodserne med sukker og kartoffelmel og korn fra vanillestangen i et tærtefad. Dæk med folie og sæt det i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til rabarberne er møre og saften er jævnet.
Marengslåg: Pisk æggehvider og flormelis med en elpisker til hviderne er luftige. Sæt skålen i vandbad og pisk til hviderne danner små toppe, når man løfter piskeriset ud. Tag skålen fra varmen og pisk, til hviderne er afkølet lidt. Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. Drys lidt flormelis over marengsen – det danner små dråber af sukker på overfladen – og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, maks. 4-5 min.
Server rabarbermarengsen lige fra ovnen.