Rabarber med mandler og marengslåg

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rabarber indeholder tilstrækkeligt med smag og syre til at danne kontrast til det søde og florlette marengslåg. Marengsen er pisket over vandbad, til den er tæt og sej og får så blot nogle minutter under ovnens grill til den er smukt gylden.

50 g smuttede, hakkede mandler
600 g rabarber i klodser
3-400 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 vanillestang
3 æggehvider
100 g + 2 spsk flormelis

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rist mandlerne på en tør pande og ikke for varm pande, til de har taget farve.
Rabarberkompot: Bland rabarberklodserne med sukker og kartoffelmel og korn fra vanillestangen i et tærtefad. Dæk med folie og sæt det i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til rabarberne er møre og saften er jævnet.
Marengslåg: Pisk æggehvider og flormelis med en elpisker til hviderne er luftige. Sæt skålen i vandbad og pisk til hviderne danner små toppe, når man løfter piskeriset ud. Tag skålen fra varmen og pisk, til hviderne er afkølet lidt. Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. Drys lidt flormelis over marengsen – det danner små dråber af sukker på overfladen – og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, maks. 4-5 min.
Server rabarbermarengsen lige fra ovnen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk