Rabarberketchup

DET BEHØVER DU

Arbejdstid: 20 min. Forberedelse: ca. 1 ½ time

En god idé at lave, når rabarberne pludselig vokser hurtigere end man kan nå at spise dem. Den kan sagtens opbevares i tætte glas og bruges i løbet af efteråret.

 

Ingredienser:

  • 100 g rabarber i mindre stykker
  • ½ løg
  • ½ tsk rapsolie
  • 1 fed hvidøg
  • 1  spiseske rørsukker
  • ½ tsk lys soya
  • 1 nip chiliflakes
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk æblecidereddikke
  • salt og peber efter smag
  • 1 tsk koriander

SÅDAN SKAL DU GØRE

Instruktioner:

  • Brun hvidløg, løg og koriander i rapsolie.
  • Tilsæt rabarber, chiliflakes, lauerbærblad, rørsukker og røget paprika.
  • Tilsæt soya, æblecidereddikke og 1 spiseske vand.
  • Lad det koge ved svag varme under låg i ca 1 time. Lad det køle af og tag lauerbærbladet op.
  • Blend blandingen til den bliver helt glat i en blender/foodprocessor.
  • Smag til med salt, peber og krydderier.

Ketcuppen er perfekt som ingrediens til Suhrs sommerburger.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk