DET BEHØVER DU
Mange gamle haver bugner af rabarber. Tidligere blev de især brugt til siet rabarbergrød, rabarbersuppe eller i marmelade. Denne rabarbersorbet med krydret appelsinkompot henter sin inspiration fra England, hvor man ynder at tilsmage rabarbermarmelade med ingefær og orangelikør.
1 kg rabarber i tykke skiver
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl appelsinjuice
Skal af 1/2 appelsin
3 spsk orangelikør
Filet er af 4 appelsiner
30 g ingefær i tynde skiver
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter.
Sorbet: Mål 1 dl sukkerlage af og bland med rabarber, appelsinjuice og appelsinskal. Bring det i kog og kog til rabarberne er helt møre, i ca. 15 min. Purer rabarbergrøden i en foodprocessor og gnid den gennem en sigte. Smag til med mere sukkerlage og orangelikør. Sæt den afkølede rabarberpuré i fryseren og rør i det hver halve time i 4 timer, eller rør puréen til sorbet i en ismaskine.
Appelsiner: Bring 1 dl sukkerlage i kog med ingefæren, lad det trække 10 min. og hæld lagen over appelsinfileterne og lad det køle af.
Server kompotten til rabarbersorbeten.