Rabarbersorbet med appelsin

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Mange gamle haver bugner af rabarber. Tidligere blev de især brugt til siet rabarbergrød, rabarbersuppe eller i marmelade. Denne rabarbersorbet med krydret appelsinkompot henter sin inspiration fra England, hvor man ynder at tilsmage rabarbermarmelade med ingefær og orangelikør.

1 kg rabarber i tykke skiver
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl sukker
1 1/2 dl appelsinjuice
Skal af 1/2 appelsin
3 spsk orangelikør
Filet er af 4 appelsiner
30 g ingefær i tynde skiver

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring vand og sukker i kog og lad det koge et par minutter.
Sorbet: Mål 1 dl sukkerlage af og bland med rabarber, appelsinjuice og appelsinskal. Bring det i kog og kog til rabarberne er helt møre, i ca. 15 min. Purer rabarbergrøden i en foodprocessor og gnid den gennem en sigte. Smag til med mere sukkerlage og orangelikør. Sæt den afkølede rabarberpuré i fryseren og rør i det hver halve time i 4 timer, eller rør puréen til sorbet i en ismaskine.
Appelsiner: Bring 1 dl sukkerlage i kog med ingefæren, lad det trække 10 min. og hæld lagen over appelsinfileterne og lad det køle af.
Server kompotten til rabarbersorbeten.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk