Ravioli med ricotta og spinat i smør og salvie

DET BEHØVER DU

PASTA

400 g hvedemel tipo 00

200 g semola + lidt ekstra til at drysse den færdige pasta med

6 æg

2 spsk olivenolie

10 g salt

 

FYLD

600 g ricotta

1 kg frisk spinat eller 400 g frosen spinat

200 g revet parmasan

Salt og peber

Revet muskatnød

 

SAUCE

200 g smør

10 blade frisk salvie

SÅDAN SKAL DU GØRE

FRISK PASTA

Bland begge slags mel og læg det i en bunke på bordet eller i en skål. Lav en fordybning i midten.

Slå æggene ud fordybningen, tilsæt salt og olie. Pisk æg, salt og olie sammen med en gaffel. Pisk melet i æggemassen lidt ad gangen fra indersiden af bunken.

Ælt dejen grundigt til den er glat og ensartet. Lad den hvile i en plasticpose i 10 minutter. Del dejen i 2-3 dele og rul den ud med kagerulle på et meldrysset bord. Det er lettest at få dejen tynd ved at rulle den flere gange igennem en pastamaskine til den ønskede tykkelse.

Brug en udstikker på 6 cm i diameter til at skære pastapladen ud med.

 

FYLD

Skyld spinat grundigt og kog den herefter i kogende vand i 1 minut. Herefter presses væden fra og spinaten hakkes. Hvis spinaten er frossen, presses væden fra i en si.

Spinat blandes med ricotta, salt, peber, revet muskatnød og revet parmasan i en skål.

Fyldet kan med fordel puttes i en sprøjtepose eller brug to teskeer til at putte fyldet på.

 

RAVIOLI

Fyldet sprøjtes på det runde stykker pasta. Cirklerne foldes på midten og enderne samles. Dys de færdige ravioli med semola, så de ikke hænger sammen.

En stor gryde med vand tilsat salt bringes i kog.  Hæld raviolierne i det kogende vand og kog i 2-3 minutter.

Smelt smør og tilsæt salvieblade. Hæld smørsauce over de færdigkogte ravioli og server varme.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk