Rødkål stegt i andefedt

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rødkål har en skarp lidt sennepsagtig smag som dog aftager kraftigt, når den koges og smages til med eddike og ribsgelé. Men kålen bevarer lidt mere af sin karakter hvis man istedet for at søde den helt så meget først steger den i lidt andefedt før den koges mør med eddike. Når man bruger fedt til kålen, kan man også sagtens undvære sauce til stegen.

Tilbehør
1/2 rødkål
Andefedt fra et bryst, eller 2 spsk. andefedt
1/2 dl balsamicoeddike
Skal af 1/2 appelsin
2 spsk ribsgelé

SÅDAN SKAL DU GØRE

Snit rødkålen fint. Skær fedtet fra andebrystet i små tern og smelt det ved lav varme i en stegegryde, til der er smeltet et par spsk fedt af. Tag resten op. Vend kålen i fedtet et par minutter. Tilsæt vineddike, appelsinskal, ribsgelé og salt og læg låg på. Lad kålen simre under låg, til den er helt mør, ca. 40 min.

Opskrift på and med svesker

Opskrift på sovs til anden

Opskrift julesalat med koriander

Opskrift på grønkålssalat med granatæble

Opskrift på lækre klatkager

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk