DET BEHØVER DU
Ribs er perfekt til sursød sauce. Ribsene har en fin sursød smag, en smuk farve og indeholder naturlig fortykkelsesmiddel.
Til 4 personer kan saucen laves i dobbeltportion. Lynsteg grønsager og rejer af 2 omgange.
Til 2 personer
Sauce
250 g ribs
1 1/2 dl vand, vin eller bouillon
2 spsk eddike
2 tsk sambal olec, eller en finthakket frisk rød chili
4-5 spsk sukker
1 spsk olie
1 stort rødløg i strimler på langs
3 stængler bladselleri i skrå strimler
100 g broccolistilk halveret på langs og i skrå strimler
200 g kogte kæmperejer med haleskjold
1 fed hakket hvidløg
1 dl fintsnittet bredbladet persille eller koriander
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring alle ingredienser til saucen på nær sukker i kog og lad det koge 2 min. Pres det hele gennem en fin trådsigte. Smag saften til med sukker, så der er en fin balance mellem surt og sødt. Bring saucen i kog kort før brug.
Varm olien på en stor pande og sauter løgene i 4-5 min. for jævn varme, skru op for varmen og vend bladselleri og broccoli og sauter yderligere 2 min. Vend rejer og hvidløg i og sauter yderligere 1 min. Vend saucen i, drys med grønt og server straks med løse jasminris.
Tips
Er broccolistilken meget grov kan den evt. skrælles før den skæres i strimler. Broccolibuketterne kan skæres i små buketter og anvendes rå i en salat.
Frugt og grønt per person: ca. 200 g.