Rejesuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

At pille fjordrejer kræver nogen øvelse og stor tålmodighed, derfor er der oftest skylleskåle på bordet, så hver enkelt kan pille sine egne rejer. I denne purerede rejesuppe er pillearbejdet reduceret til de rejer, der skal ligge som pynt i suppen, resten bruges hele.

Forret
500 g fjordrejer med skal
1 grofthakket løg (ca. 100 g)

400 g rodfrugt, heraf 1 stor kartoffel i tern
2 spsk olie
2 fed hakket hvidløg
1 hakket frisk, rød chilifrugt
1 knivspids safran
1 glas hvidvin
3/4 l fiske-/hønsebouillon
Evt. fløde, limesaft
1/2 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Svits 400 g af rejerne og løget i olie 5 min. Tilsæt hvidløg, chili og safran og svits endnu et par minutter, før kartofler og rodfrugt, f.eks gulerod, pastinak, eller kålrabi, vendes i. Tilsæt hvidvin, bouillon, laurbærblad og stilkene fra persillen. Bring i kog og kog for svag varme i 20 min.
Hæld imens kogende letsaltet vand over resten af rejerne og lad dem stå 5 min. Hæld vandet fra og pil dem.
Fjern persillestilke og laurbærblade fra suppen og blend den. Pres den gennem en sigte med bagsiden af en grydeske. Varm den igennem, juster konsistensen og smag evt. til med fløde og lime.
Server suppen med, de pillede rejer, hakket persille og f.eks hvidløgsflute.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk