Ris Pilaf

KILDE: Ingeborg Suhr Mad

DET BEHØVER DU

RIS PILAF
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 35 MIN.
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.

100 g skalotteløg (3 stk.)
2 spsk olie eller 25 g smør (2 spsk)
3 dl langkornede ris (240 g)
1 dl hvidvin
4½ dl fond/bouillon fx »Urtefond – Grøntsagsbouillon« (s. 342) eller
»Fjerkræfond – Hønsebouillon« (s. 342)
evt. ½ tsk groft salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil og hak løgene meget fint.Varm olie eller smør i en tykbundet
gryde. Sautér løgene heri til de er klare. Hæld risene
i og sautér dem under omrøring ca. 2 min.Tilsæt vin og
fond/bouillon og bring gryden i kog under omrøring. Læg
låg på og kog risene ved svag varme 15-20 min. til de er
møre. Smag til med salt og rør risene løse med en gaffel.

ANVENDELSE Som tilbehør til fx tilberedt kød, fjerkræ, fisk
eller grønt.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk