DET BEHØVER DU
RIS PILAF
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 35 MIN.
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
100 g skalotteløg (3 stk.)
2 spsk olie eller 25 g smør (2 spsk)
3 dl langkornede ris (240 g)
1 dl hvidvin
4½ dl fond/bouillon fx »Urtefond – Grøntsagsbouillon« (s. 342) eller
»Fjerkræfond – Hønsebouillon« (s. 342)
evt. ½ tsk groft salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Pil og hak løgene meget fint.Varm olie eller smør i en tykbundet
gryde. Sautér løgene heri til de er klare. Hæld risene
i og sautér dem under omrøring ca. 2 min.Tilsæt vin og
fond/bouillon og bring gryden i kog under omrøring. Læg
låg på og kog risene ved svag varme 15-20 min. til de er
møre. Smag til med salt og rør risene løse med en gaffel.
ANVENDELSE Som tilbehør til fx tilberedt kød, fjerkræ, fisk
eller grønt.