DET BEHØVER DU
4 PERSONER TILBEREDNINGSTID: CA. 1 TIME ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
2 dl vand
2½ dl grødris (risgryn) (ca. 225 g)
1 1/4 l mælk
ca. 1/4 tsk groft salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Rør grødrisene i og kog under låg ved svag varme ca. 10 min. Hæld mælken i og bring grøden i kog. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på. Kog grøden færdig ved svag varme 40-50 min. Smag til med salt.
TILBEHØR Fx kanelsukker af 2 tsk st. kanel og 2 spsk sukker eller æblemos/frugtkompot, smørklat og saftevand eller hvidtøl.
TIP Brug en eventuel rest af risgrød til Risalamande eller klatkager.
RISVANDGRØD: Erstat mælk med vand. Efter 20 min. kogning tilsættes æblestykker og evt. 1 dl rosiner (50 g) eller 50 g tørrede abrikoser. Serveres med sukker og mælk.
God jul!