DET BEHØVER DU
RISKLATKAGER – KLATKAGER CA. 25 STK. TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.
3 l risgrød (1 portion risgrød)
3 spsk hvedemel (30 g)
2-3 æg
1 vaniljestang
1 tsk revet økologisk citron- eller appelsinskal
40 g smør (3 spsk)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør risgrød, mel og æg sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Dejen skal være tyktflydende. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (s. 44). Rør dem i dejen sammen med revet citron – eller appelsinskal. Smelt smør på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk dej ca. 3 min. på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune. Serveres lune.
TILBEHØR Fx syltetøj og flormelis.
TIP Klatkager kan også tilberedes af fx hirse- eller grovgrød.