Risklatkager – Klatkager

DET BEHØVER DU

RISKLATKAGER – KLATKAGER CA. 25 STK. TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.

3 l risgrød (1 portion risgrød)
3 spsk hvedemel (30 g)
2-3 æg
1 vaniljestang
1 tsk revet økologisk citron- eller appelsinskal
40 g smør (3 spsk)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør risgrød, mel og æg sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Dejen skal være tyktflydende. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (s. 44). Rør dem i dejen sammen med revet citron – eller appelsinskal. Smelt smør på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk dej ca. 3 min. på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune. Serveres lune.

TILBEHØR Fx syltetøj og flormelis.

TIP Klatkager kan også tilberedes af fx hirse- eller grovgrød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk