Rødgrød med flødeskum, krystalliseret hvidchokolade, friske bær og estragon

KILDE: Frederik Sundberg fra Chef at Home

DET BEHØVER DU

RØDGRØD

50 g rabarber

50 g hindbær

50 g jordbær

100 g sukker

2 dl vand

 

2,5 dl fløde

 

KRYSTALISSERET CHOKOLADE

75 g chokolade (mørk eller hvid)

1 dl. Vand

100 g. Sukker

 

ESTRAGON SUKKER

50 g. sukker

10 g. estragon

 

ESTRAGON STØV

Et bundt estragonblade

1 microbølgeovn

SÅDAN SKAL DU GØRE

KRYSTALISSERET CHOKOLADE

Sukker og vand varmes op i en gryde til 145 grader.

Chokoladen smeltes over vandbad, eller i microovn i en skål.

Med et piskeris røres den smeltede chokolade rundt, mens man forsigtigt hælder sukkerlagen ned i chokoladen. Chokoladen krystalliserer og bliver klumpet. Pisk indtil du får nogle små klumper af chokolade.

Bred ud på en plade og lad det køle ned.

 

ESTRAGON SUKKER

Pluk estragon groft, skyld bladene og tør dem grundigt!

Blend sukker med estragon indtil det får en flot grøn farve og dufter dejligt af estragon.

 

ESTRAGON STØV

Pil bladene fra stilkene. Læg dem i en lav plastikbeholder. Kør i microovn i 30 sek. ad gangen i ca. 3-4 omgange indtil urterne er sprøde og tørre.

Blend de tørre urter helt fint.

Når det skal bruges, kan man evt. bruge et te-æg til at drysse det ud over retten med.

 

RØDGRØD

Hak rabarber i små stykker. Kom dem op i en gryde med frosne bær, lidt sukker, citronsaft og lidt vand, så det dækker bunden.

Lad det koge sammen, og brug evt. et piskeris til at mose det lidt med.

Serveres varmt eller koldt.

Kan pyntes med friske bær, let luftigt skummet fløde og drysses med estragonsukker, støv og krystalisseret hvid chokolade.

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk