DET BEHØVER DU
RØDGRØD
50 g rabarber
50 g hindbær
50 g jordbær
100 g sukker
2 dl vand
2,5 dl fløde
KRYSTALISSERET CHOKOLADE
75 g chokolade (mørk eller hvid)
1 dl. Vand
100 g. Sukker
ESTRAGON SUKKER
50 g. sukker
10 g. estragon
ESTRAGON STØV
Et bundt estragonblade
1 microbølgeovn
SÅDAN SKAL DU GØRE
KRYSTALISSERET CHOKOLADE
Sukker og vand varmes op i en gryde til 145 grader.
Chokoladen smeltes over vandbad, eller i microovn i en skål.
Med et piskeris røres den smeltede chokolade rundt, mens man forsigtigt hælder sukkerlagen ned i chokoladen. Chokoladen krystalliserer og bliver klumpet. Pisk indtil du får nogle små klumper af chokolade.
Bred ud på en plade og lad det køle ned.
ESTRAGON SUKKER
Pluk estragon groft, skyld bladene og tør dem grundigt!
Blend sukker med estragon indtil det får en flot grøn farve og dufter dejligt af estragon.
ESTRAGON STØV
Pil bladene fra stilkene. Læg dem i en lav plastikbeholder. Kør i microovn i 30 sek. ad gangen i ca. 3-4 omgange indtil urterne er sprøde og tørre.
Blend de tørre urter helt fint.
Når det skal bruges, kan man evt. bruge et te-æg til at drysse det ud over retten med.
RØDGRØD
Hak rabarber i små stykker. Kom dem op i en gryde med frosne bær, lidt sukker, citronsaft og lidt vand, så det dækker bunden.
Lad det koge sammen, og brug evt. et piskeris til at mose det lidt med.
Serveres varmt eller koldt.
Kan pyntes med friske bær, let luftigt skummet fløde og drysses med estragonsukker, støv og krystalisseret hvid chokolade.