Roll-mops (sild)

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

(Bornholmsk opskrift)

2 kg sild
125 g salt
2 dl eddike

2 tsk. peber
2 tsk. allehånde
2 tsk. nelliker
8 stk. laurbærblade
75 g sukker
2-3 skalotteløg

2 1/2 dl eddike
1 dl vand
100 g sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sildene renses, benene tages ud, og drysses derefter med salt. Eddiken hældes over. Næste dag lægges silden i et dørslag, så væden kan løbe af.

Laurbærbladene og løgene hakkes fint og blandes med sukker og krydderier.

Hver sild deles i 2 fileter og lidt af blandingen drysses på hver sild., som derefter rulles sammen fra halen mod hovedet med skinsiden udad. En tandstik stikkes igennem og sildene stilles tæt sammen i et fad.

Eddike, vand og sukker koges sammen og hældes over sildene. Der lægges pres på, bindes folie eller lign. over fadet, som stilles koldt i en halv snes dage.
(Fra ’Bornholmernes Mad’, Bornholms Museum)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk