DET BEHØVER DU
(Bornholmsk opskrift)
2 kg sild
125 g salt
2 dl eddike
2 tsk. peber
2 tsk. allehånde
2 tsk. nelliker
8 stk. laurbærblade
75 g sukker
2-3 skalotteløg
2 1/2 dl eddike
1 dl vand
100 g sukker
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sildene renses, benene tages ud, og drysses derefter med salt. Eddiken hældes over. Næste dag lægges silden i et dørslag, så væden kan løbe af.
Laurbærbladene og løgene hakkes fint og blandes med sukker og krydderier.
Hver sild deles i 2 fileter og lidt af blandingen drysses på hver sild., som derefter rulles sammen fra halen mod hovedet med skinsiden udad. En tandstik stikkes igennem og sildene stilles tæt sammen i et fad.
Eddike, vand og sukker koges sammen og hældes over sildene. Der lægges pres på, bindes folie eller lign. over fadet, som stilles koldt i en halv snes dage.
(Fra ’Bornholmernes Mad’, Bornholms Museum)