Rosenkål med kyllingebryst

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Hvis man fra sin barndom kan huske at man ikke bryder sig om rosenkål bør man give dem en ny chance. De nye sorter af rosenkål er mindre skarpe end før i tiden, og det er ikke længere nødvendigt at stuve dem eller at servere dem til fed flæsk for at dæmpe den skarpe smag. Husk at koge dem uden låg, så de bevarer den smukke grønne farve.

Middagsret
2 kyllingebrysterstykker med skind
1/2 kg rosenkål
3 små stykker selleri i tern
1 lille løg i tern
2 små kartoffler i tern
1 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
3/4 1 hønsebouillon
Lidt timian
1 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Blancher rosenkålene. Del 1/3 af rosenkålene i kvarte. Sauter løg, kartoffel, selleri og hvidløg i olie, tilsæt bouillon, de kvarte rosenkål, og stilke fra persillen samt lidt timian. Kog grønsagerne møre, purer dem og smag til med salt og peber. Tilsæt resten af rosenkålene og varm dem igennem til de er møre.
Krydr kyllingestykker med salt og peber og brun dem på en hed pande 2 min. på hver side, begyndende med skindsiden. Skru ned for varmen og steg dem videre i 15-20 min. Lad dem trække i 10 min, inden de skæres ud.
Anret rosenkål og puré med skiver af kylling. Server med masser af persille og løse ris.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk