Rullesteg af kylling

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Køb en kylling, der har levet og spist godt og opnået en vægt på omkring 2 kg. Når man først har smagt dem, glemmer man alt om papkyllinger. Skær brystet af i et stykke og brug det til denne rullesteg og brug så lår og overlår dagen efter f.eks til kyllingesalat med ris og valnødder.

Middagsret
1 stort dobbelt kyllingebryst med skind (600 g)
1 fed knust hvidløg
10 salvieblade
1 usprøjtet appelsin i skiver
100 g svesker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Krydr kødsiden af kyllingebrystet med salt, peber, hvidløg og salvie og læg appelsinskiver imellem. Kom kyllingebrystet i en plastikpose og på køl til næste dag. Giv sveskerne et opkog i 1/2 dl vand, dryp dem af i en sigte og skær dem stykker. Erstat appelsinstykkerne med svesker og snør brystet sammen til en rulle. Steg den i 30 min. ved 220°, eller til saften er klar, når man stikker i rullestegen med en kødnål. Giv den evt. et par minutter under grillen, hvis skindet ikke har taget farve. Lad stegen hvile 10 min. før den skæres ud.
Server med Hvidløgskartofler, bland evt. kartoflerne med lidt æblebåde appelsinskiver og svesker.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk