DET BEHØVER DU
Til 4 personer
600 g filet af sommerbuk
Lidt olie
6 friske abrikoser
1 tsk sukker
1 tørret chili
20 g ingefær
2 spsk sherryeddike
1 dl kraftig vildtfond
30 g smør
8 små nye løg
80 g bælgede ærter
Salt og friskkværnet peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Fjern den store sene på fileten og skær fileten i fire ens stykker. Steg dem i lidt olie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side og krydr godt med salt og friskkværnet peber. Tag kødstykkerne af panden og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Skær abrikoserne i halve og fjern stenene. Drys sukker på en stegepande og lad det smelte. Kom abrikoserne på sammen med den tørrede chili og ingefær skåret i tynde skiver. Lad dem stege ved middel varme i et par minutter. Hæld nu eddiken på og lad abrikoserne simre, til de er møre. Tag abrikoserne op og hold dem varme. Kog nu den lage, der er tilbage fra abrikoserne, ind til sirup. Hæld vildtfond på og kog i et par minutter. Sigt saucen over i en lille gryde og kog den ind, til den har en passende smag. Pisk 20 g koldt smør i saucen i sidste øjeblik og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær toppen af løgene og fjern rødderne. Skyld dem godt og kom dem i en gryde med 1/2 dl vand, 10 g smør og lidt salt. Læg låg på og kog løgene i 2-3 minutter. Tilsæt ærterne og kog videre i ca. 30 sekunder, sigt vandet fra. Anret grøntsagerne på fire tallerkner med der stegte kød og abrikoserne og server saucen til.