Ryg af sommerbuk

KILDE: Mikkel Maarbjerg

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

600 g filet af sommerbuk

Lidt olie

6 friske abrikoser

1 tsk sukker

1 tørret chili

20 g ingefær

2 spsk sherryeddike

1 dl kraftig vildtfond

30 g smør

8 små nye løg

80 g bælgede ærter

Salt og friskkværnet peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fjern den store sene på fileten og skær fileten i fire ens stykker. Steg dem i lidt olie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side og krydr godt med salt og friskkværnet peber. Tag kødstykkerne af panden og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Skær abrikoserne i halve og fjern stenene. Drys sukker på en stegepande og lad det smelte. Kom abrikoserne på sammen med den tørrede chili og ingefær skåret i tynde skiver. Lad dem stege ved middel varme i et par minutter. Hæld nu eddiken på og lad abrikoserne simre, til de er møre. Tag abrikoserne op og hold dem varme. Kog nu den lage, der er tilbage fra abrikoserne, ind til sirup. Hæld vildtfond på og kog i et par minutter. Sigt saucen over i en lille gryde og kog den ind, til den har en passende smag. Pisk 20 g koldt smør i saucen i sidste øjeblik og smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær toppen af løgene og fjern rødderne. Skyld dem godt og kom dem i en gryde med 1/2 dl vand, 10 g smør og lidt salt. Læg låg på og kog løgene i 2-3 minutter. Tilsæt ærterne og kog videre i ca. 30 sekunder, sigt vandet fra. Anret grøntsagerne på fire tallerkner med der stegte kød og abrikoserne og server saucen til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk