Salat med and, mango og grillet peber

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

1 dl portvin
3/4 dl abrikosmarmelade
1 spsk balsamico eddike
fintrevet skal af 1/2 appelsin
2 røde peberfrugter
2 stk. andebryst
12 pecan- eller valnøddekerner
lidt tabascosauce
1 spsk olivenolie
1 tsk balsamico eddike
500 g blandet salat, heraf 2 bdt. rucolasalat
1 moden mango i både

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland portvin, marmelade, balsamicoeddike og appelsinskal i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 10 min. og lad det køle af. Tænd ovnens grill. Skær 4 sider af hver peberfrugt og læg dem på en bagerist med skindet opad. Sæt dem under ovnens grill til skindet er helt sort. Kom dem i en pose og lad dem køle af. Træk skindet af peberfrugtsiderne, når de er afkølet. Skær peberfrugterne i strimler. Tænd ovnen på 200°. Skær fedtlaget på de 2 andebryster i tern og drys med salt og peber. Læg dem i en pande med skindsiden nedad og hæld vand i panden, så det kun lige dækker fedtlaget. Lad vandet koge væk og steg andebrystene for jævn varme i 8 min. (kun på skindsiden), kasser det fedt, som smelter fra. Sæt andebrysterne i ovnen i 10 min. med skindsiden nedad. Stænk pecan- eller valnøddekerner med lidt tabasco og sæt dem i ovnen i 5 min. Tag nødderne ud og dyp dem i portvinsdressingen. Lad andebryst og nøddekerner køle af.
Rør en dressing af olivenolie og 1 tsk balsamicoeddike og vend de blandede salater og peberfrugterne med denne dressing. Anret det på 4 store tallerkner. Vend mangobådene i portvinsdressingen og anret dem på salaterne. Skær andebrysterne i skiver og anret dem på toppen, fordel portvinsdressing over og drys med nøddekernerne. Server brød til.
Salaten kan gøres mindre fed ved at skære andefedtet fra, når man anretter salaten.
Grønsager per person: ca. 275 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk