Salat med grønkål og grape

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Grønkål er den ældste af vores kålsorter, og var den grønsag, der i form af retter som grønlangkål og grønkålssuppe, reddede vores forfædre igennem vinteren uden skørbug. Dyrker man selv grønkål, kan man om sommeren bruge de spæde blade rå i salatskålen, mens man om vinteren må blanchere dem, som her, før man kan bruge dem i salatskålen.

Forret/tilbehør
1/2 stok grønkål
2 grapefrugter, gerne blodgrapefrugter
1 spsk grov sennep
2 spsk olivenolie
30 g hakkede valnøddekerner

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rib grønkålsbladene, læg et par af de fineste til side og hak dem fint, evt. i en foodprocessor. Kog resten op i rigeligt letsaltet vand uden låg. Lad dem koge et par minutter. Tag bladene op og kom dem i koldt vand. Tag dem op igen og dup dem tørre i et viskestykke. Kom dem i en salatskål.
Skræl grapefrugterne og skær fileterne ud. Gør det over en skål, så saften opsamles. Vend fileterne i de finthakkede rå grønkålsblade og sæt dem til side.
Bland den opsamlede grapesaft med sennep, olivenolie, salt og peber. Vend de blancherede grønkålsblade i dressingen og læg grapefileterne med den hakkede grønkål ovenpå. Drys med hakkede valnøddekerner.
Salaten kan spises til stegt torsk, kalvelever, hakkebøf og sikkert meget andet.
Salaten kan suppleres med tynde skiver rå jordskokker.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk