Salat med marineret torsk og langtidsbagte tomater

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

250 g sherrytomater i halve
2 tsk spidskommen
6 kviste timian
lidt salt og sukker
400 g torskefilet med skind
Saft af 2 appelsiner
Saft og fintrevet skal af 1 lime
1 dl olivenolie
2 fed grofthakkede hvidløg
4 store skalotteløg i strimler
1 fennikel i tynde både
1-2 tsk rørsukker
300 g blandede salater fx radicchio, julesalat, hjertesalat
1 dl blandede, snittede krydderurter fx persille og dild.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 100°. Stil tomaterne på en bageplade med bagepapir og drys dem med 1 tsk spidskommen, lidt af timianbladene og salt og sukker. Bag tomaterne et par timer. Drys torskefileten med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Stil den i ovnen og bag den til skindet kan pilles af i et stykke. Det tager 10-15 min. alt efter hvor tykt torskestykket er.
Bland appelsinsaft, limesaft og -skal, olivenolie, resten af timianen, hvidløg, skalotteløg, fennikel og den sidste teske spidskommen i en lille gryde og bring det i kog. Smag til med salt, sort peber og rørsukker.
Hæld den varme lage over torsken og lad den trække på køkkenbordet et par timer eller i køleskabet mindst 6 timer.
Anret salaterne og krydderurterne på 4 tallerkner eller et stort fad og fordel fisk og grønsager fra marinaden over salaterne. Fordel de halve bagte tomater på fadet. Brug ca. 1/2 dl af marinaden som dressing. Spis brød til.

Grønsager pr. person (v. 4 pers.): ca. 210 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk