DET BEHØVER DU
250 g sherrytomater i halve
2 tsk spidskommen
6 kviste timian
lidt salt og sukker
400 g torskefilet med skind
Saft af 2 appelsiner
Saft og fintrevet skal af 1 lime
1 dl olivenolie
2 fed grofthakkede hvidløg
4 store skalotteløg i strimler
1 fennikel i tynde både
1-2 tsk rørsukker
300 g blandede salater fx radicchio, julesalat, hjertesalat
1 dl blandede, snittede krydderurter fx persille og dild.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 100°. Stil tomaterne på en bageplade med bagepapir og drys dem med 1 tsk spidskommen, lidt af timianbladene og salt og sukker. Bag tomaterne et par timer. Drys torskefileten med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Stil den i ovnen og bag den til skindet kan pilles af i et stykke. Det tager 10-15 min. alt efter hvor tykt torskestykket er.
Bland appelsinsaft, limesaft og -skal, olivenolie, resten af timianen, hvidløg, skalotteløg, fennikel og den sidste teske spidskommen i en lille gryde og bring det i kog. Smag til med salt, sort peber og rørsukker.
Hæld den varme lage over torsken og lad den trække på køkkenbordet et par timer eller i køleskabet mindst 6 timer.
Anret salaterne og krydderurterne på 4 tallerkner eller et stort fad og fordel fisk og grønsager fra marinaden over salaterne. Fordel de halve bagte tomater på fadet. Brug ca. 1/2 dl af marinaden som dressing. Spis brød til.
Grønsager pr. person (v. 4 pers.): ca. 210 g