DET BEHØVER DU
500 g rødbeder
Tyttebærkompot:
200 g tyttebær
1-2 spsk vand
2-3 spsk sukker
Salt og peber
50 g spæde spinatblade eller anden salat
50 g rucola
Marinade:
1 1/2 spsk jomfruolivenolie
3/4 spsk balsamico eddike
1 spsk dijonsennep
Sukker
Salt og friskkværnet peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog rødbederne ca. 3/4 time eller til de er møre. Hæld koldt vand over og gnid skindet af og skær enderne af.
Skær rødbederne i stave.
Bland ingredienserne til tyttebærkompot og kog det ca. 1 min. Smag til med sukker, salt og peber.
Skyl spinat- og rucolabladene og dup dem tørre.
Pisk marinaden sammen og smag til.
Læg spinat- og rucolablade på et fad. Fordel de udskårne rødbeder ovenpå. Hæld marinaden over og til sidst fordeles tyttebærkompotten øverst.