Salat med torsk, skorzonerrødder og æbler

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det var en stille søndag lige over frokost i slutningen af januar. Lørdagens indkøbstur var gået om fiskehandleren, der bød på torsk og rogn, men ellers var indkøbene blottet for frokostemner. Det blev til denne frokostsalat, som vi delte to mennesker med en humpel brød til.
På en større frokostbuffet ville den nok kunne række til fire til seks personer.

200 g kogt torsk i flager
150 g torskerogn i skiver
250 g skorzonerrødder i tykke skrå skiver
4 pigonæbler eller 2 coxorangeæbler i både
2 syltede agurker i tern
2 spsk kapers
grønt drys: fx 1 bakke karse, lidt hakket persille og/eller bladsellerigrønt
Dressing:
3 spsk mayonnaise
1 1/2 dl ymer
saft af 1/2 citron
lidt sukker
2 spsk revet peberrod

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog skorzonerrødderne i letsaltet vand eller i suppe fra den kogte torsk til rødderne er knapt møre, ca. 1 min. Tag dem op og fordel dem på et fad. Læg torsk og rogn over.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber og sukker.
Vend æblebåde, agurketern og kapers i. Fordel denne blanding over torsk, rogn og rødder og pynt med grønt drys. Byd brød til.

Tips
Sådan kan du koge torsk, rogn og rødder:
Bring 1½ l letsaltet vand i kog med laurbærblad, eddike, peberkorn, løg og persillestilke. Kom torskestykke og torskerogn i vandet. Bring vandet til kogepunktet og lad fisk og rogn pochere (vandet skal kun lige ”skælve”) i 4-5 min. Sluk for gryden og lad den stå på eftervarme. Tag torsken op efter ca. 5 min. og lad rognen ligge i vandet til den føles fast eller til vandet er lunkent. Tag rognen op. Del fisken i flager og pil skindet af rognen og skær den i skiver.
Brug fiskesuppen til at koge skorzonerrødderne i.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk