DET BEHØVER DU
2 hele julesalat i tykke skiver
2 æbler i tynde både – fx Ingrid Marie
kerner fra et granatæble
1 dl fintsnittet bredbladet persille
10 – 15 ristede, hakkede hasselnøddekerner
Dressing
2 1/2 dl appelsinjuice
1 spsk sukker – gerne rørsukker
1 spsk finthakket ingefær
1 tsk revet appelsinskal
2 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
SÅDAN SKAL DU GØRE
Begynd med dressingen. Bring appelsinjuice, sukker, ingefær, og appelsinskal i kog i en lille gryde og lad det koge ind til det halve for svag varme. Kom sennep i en skål og rør den indkogte appelsinsaft i. Rør citronsaft i og smag evt. til med mere sukker og lidt salt og peber. Lad dressingen blive kold.
Vend salat, æblebåde, granatæblekerner, persille og nødder med dressingen kort før servering.
Grønsager per person: ca. 150 g