Salsa af vandmelon, tomater og pecannødder

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En forfriskende salsa af melon som passer fint til stærk mad – fx fra grillen. Sidst i opskriften finder du en asiatisk inspireret marinade du kan vend kød, fisk eller fjerkræ, og som klæder melonsalsaen. Prøv fx med små portionsmakrel.

1)
1/2 l vandmelon uden sten og i små tern
1 1/2 dl hakket tomat uden skal og kerner
1 finthakket rød chili uden kerner
1/2 dl ristede, hakkede pecannødder
2 spsk snittet purløg
2 spsk hakket frisk koriander
1 tsk salt
3 spsk limesaft
2 spsk olivenolie

2) Asiatisk marinade

3/4 dl hakket ingefær
2 spsk hakket hvidløg
1 1/2 dl snittet koriander
3/4 dl snittet mynte
1 fintsnittet rød thaichili
1/2 dl sesamolie
3 spsk knust hvid peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

1) Bland forsigtigt alle ingredienser i en skål, så terningerne ikke ødelægges og stil salsaen koldt i 1/2 time.

2) Bland alle ingredienser til marinaden. Vend kød eller fisk i marinaden nogle timer før det skal grilles (gerne dagen i forvejen, men så skal det opbevares på køl). Lige før det kommes på grillen skrabes krydderurterne af så de ikke brænder.
Marinaden holder fint en uge i køleskabet – og strækker langt.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk