DET BEHØVER DU
Ingredienser
2,5 knoldselleri
0,5 kg salt
0,5 olivenolie
3 dl eddike
1,5 dl vand
0,75-1,5 dl sukker (alt efter hvor sød en syltelage man ønsker)
Evt peberkorn og laurbærblade
1-2 skalotteløg
1-2 spsk kapers
1 øko citron
Karseolie
parmesanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skræl 2 knoldselleri.
Bland salt og olie sammen i en skål, og pak blandingen omkring selleriet, så de så vidt muligt er fuldstændig dækket i salt og olie.
Bag dem ved 180 grader i 1-2 timer (indtil de er helt møre hele vejen igennem).
Skær det yderste af selleriet, når de kommer ud af ovnen, hvis det er blevet for mørkt.
Skær selleriet i halve og derefter op i trekanter.
Skræl et halvt selleri, og skær det meget tyndt på et mandolinjern (behold en rund form på skiverne hvis muligt).
Blanchér skiverne i saltet vand indtil de er let gennemsigtige.
Lav syltelagen ved at koge eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med peberkorn og laurbærblade. Afkøl både syltelagen og skiverne af selleri. Læg skiverne af selleri i et sylteglas og hæld syltelagen over og stil på køl i mindst en time.
Riv parmesanost ud på en bageplade i et jævnt lag med bagepapir under. Bag det i en 200 grader varm ovn indtil osten er smeltet og gylden. Afkøl på en rist, og knæk osten ud i chips, når den er kold.
Hak skalotteløg og kapers og riv skallen fra citronen. Lav en vinaigrette med karseolie (1-2 dl), en smule syltelage, citronsaft, blandingen af skalotteløg, kapers og citronskal og smag til med salt og peber.
Anret retten som på billedet.