DET BEHØVER DU
1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 3 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
6 dl vand
1 spsk groft salt
ca. 1 kg hvedemel (16 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt salt og
ca. 3⁄4 af melet. Ælt sammen til en dej under tilsætning af
evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad
dejen hæve tildækket ca. 11⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt
dejen igennem og kom den i en smurt 2 liters sandwicheller
franskbrødsform. Lad den efterhæve ca. 1⁄2 time. Sæt
brødet nederst i ovn ved 200°C i ca. 55 min. Brødet er
bagt, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på
rist.
TIP Del dejen i 2 og bag 2 små sandwichbrød ved 200°C i
ca. 40 min.
Forslag til sandwichfyld s. 399.