DET BEHØVER DU
Disse selleribøffer er ikke kun for inkarnerede vegetarer og passionerede sellerielskere. Osten lægger en dæmper på selleriens store og særprægede smag, så den bliver knapt så dominerende. Selleribøfferne er Kirsten Olesens fra Rødkilde Højskole, mens tomatsauteen med røde og grønne tomater er for min regning.
Middagsret
Selleribøf:
250 g revet selleri
1/2 dl revet ost
1 fed knust hvidløg
1 dl hirseflager
1 æg str. L
2 tsk oregano
1 knsp chilipulver
1 bdt. hakket persille
1 spsk olie
Tomatsauté:
3 store røde bøftomater
3 store grønne bøftomater
1 spsk olivenolie
Lidt frisk krydderurt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Selleribøf: Bland selleri, ost, hvidløg, æg, hirseflager og krydderurter samt 1 tsk salt. Rør farsen godt, form 4 bøffer og steg dem gyldne olien, 4 min. på hver side.
Tomatsauté: Skold og flå de røde tomater og skær tomatkød af begge slags tomater i tern. Kasser kerner og saft. Lad dem evt. dræne lidt i en sigte. Varm olien i en dyb pande og sauter først de grønne tomater i ca. 5 min. tilsæt de røde og sauter yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og evt. en frisk krydderurt.
Server selleribøfferne med tomatsauté og båndpasta eller løseris.