DET BEHØVER DU
En meget enkel salat helt uden olie i marinaden. Den lidt pebrede smag fra karse passer fint til sellerien og den friske sursøde marinade. Opskriften er fra bogen »Til bords indenfor murene« (Reitzels forlag, 1988) hvor Hanne Goldschmidt og Birgit Siesby fortæller om maden og menneskerne i deres barndoms København.
1/2 lille selleri i små tern (ca. 300 g)
1 spsk sukker
3 spsk kogende vand
3 spsk citronsaft
1 bakke klippet karse
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring rigelig letsaltet vand i kog og blancher selleriternene i 2 min. Rør sukkeret ud i kogende vand, tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over selleriternene og lad dem trække i køleskabet et par timer. Vend karse i salaten kort før den skal serveres.
Tips: Vender man en avocado i tern i salaten og serverer den med lidt lakse- eller stenbidderrogn, har man en flot lille forret.