DET BEHØVER DU
Det danske julefrokostbord er traditionelt et orgie i kød og sild. Et levn fra en tid, hvor der ikke altid var kød på bordet til hverdag. I dag er det på tide, at de danske vintergrønsager også får plads på julebuffeten. Her i en udgave, hvor porrer og selleri “syltes” og serveres med silderuller dampet i ovnen.
Frokostret/Middagsret
4 dl eddike
2 dl vand
1 dl sukker
1 tsk dildfrø
1 laurbærblad
1 porre i tynde ringe
1 bdt. klippet dild
10 sildefileter
300 g selleri i terninger
1 spsk kapers
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring eddike, vand, sukker og krydderier i kog og lad det koge 5 min. Kog porreringene heri i 2 min. Tag dem op og lad dem køle lidt af før de blandes med dild. Tænd ovnen på 150°.
Drys sildefileterne med salt og peber på kødsiden og rul lidt porre og dild ind i hver sild. Læg dem tæt i et fad, dæk dem med lidt bagepapir og stil dem i ovnen i 20 min. Giv selleriterningerne et opkog i eddikelagen 5 min. før sildene er færdige. Fjern bagepapir fra sildene og hæld selleri og lage over. Drys med kapers.
Lad retten trække 10 min. før den serveres lun med rugbrød.