Sild i selleri

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det danske julefrokostbord er traditionelt et orgie i kød og sild. Et levn fra en tid, hvor der ikke altid var kød på bordet til hverdag. I dag er det på tide, at de danske vintergrønsager også får plads på julebuffeten. Her i en udgave, hvor porrer og selleri “syltes” og serveres med silderuller dampet i ovnen.

Frokostret/Middagsret
4 dl eddike
2 dl vand
1 dl sukker
1 tsk dildfrø
1 laurbærblad
1 porre i tynde ringe
1 bdt. klippet dild
10 sildefileter
300 g selleri i terninger
1 spsk kapers

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring eddike, vand, sukker og krydderier i kog og lad det koge 5 min. Kog porreringene heri i 2 min. Tag dem op og lad dem køle lidt af før de blandes med dild. Tænd ovnen på 150°.
Drys sildefileterne med salt og peber på kødsiden og rul lidt porre og dild ind i hver sild. Læg dem tæt i et fad, dæk dem med lidt bagepapir og stil dem i ovnen i 20 min. Giv selleriterningerne et opkog i eddikelagen 5 min. før sildene er færdige. Fjern bagepapir fra sildene og hæld selleri og lage over. Drys med kapers.
Lad retten trække 10 min. før den serveres lun med rugbrød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk