DET BEHØVER DU
(Bornholmsk familieopskrift)
Til 8 halve stykker rugbrød:
150 g salte sild, udvandede
50 g kogt kalvekød, fx bov
100 g kogte kartofler
50 g Cox Orange æbler
50 g syltede rødbeder, drænede
50 g syltede asier, drænede
2 spsk. ribsgelé
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. engelsk sauce
salt og sukker
Til anretningen:
1 hårdkogt æg
50 g marinerede sild, drænede
karse
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kør sild, kalvekød, kartofler, æbler, rødbeder og asier gennem kødhakkeren. Rør det sammen med ribsgelé, sennep og engelsk sauce. Smag til med sukker og salt.
Anret sildesalaten i et dybt fad med hårdkogte æg, sild i strimler og karse.
TIPS:
Man kan med fordel tilberede større mængder og fryse det ned og optø den i køleskabet i ca. 1 døgn inden serveringen.
Man kan også anvende marinerede sild.