Skindstegt multe og sommergrønt med estragon og hestebønner

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Forstander Suhrs Højskole

DET BEHØVER DU

Multen er kommet til de danske farvande med de stigende havtemperaturer. En vegetarfisk som lever af ålegræs. Den har store skæl men sælges heldigvis  afskællet. Den bliver sprød og saftig når den kun steges på skindsiden ved jævn varme. Til  sommergryden kan man bruge alle nye grønsager i grove stykker som dampes møre med smør og estragon. Hestebønnerne er omstændige at afbælge og afskinne, men smagen er besværet værd. Sådan smager min danske sommer anno 2015.
6-800 g afskællet fillet af multe
2 spsk olievenolie
1 kvist krydderurt (dild, fennikeltop eller fx timian)
24 hele bælge hestebønner
6-800 g sommergrønsager, fx forårsløg, gulerod, fennikel, courbet, bolchebede og eller broccoli)
1 kvist fransk estragon
30 g smør

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fisk:
Salt kødsiden og drys med finthakket krydderurt. Lad det gerne trække ½ time. Varm en pande til jævn varme. Kom olie på og steg fileterne langsomt uden at vende dem. Pres dem let mod panden med en paletkniv i starten, så de ikke krøller sammen. Det tager 6-8 minutter at få varmen til at vandre helt op til oversiden af fisken. Server med nye kartofler og sommergrønt. 
 
Sommergrønt
Bælg hestebønnerne og skær den lyse hinde af hver af bønnerne.
Skær grønsagerne i mundrette stykker og læg dem i sauterpande med låg. Kom smør, salt, peber og blade af estragon ved og tilsæt en 1 dl vand. 
Bring i kog for kraftig varme, når vandet koger vendes hestebønnerne i og det hele dampes for tætsluttende låg til grønsagerne er møre. Tag evt låget af de sidste minutter for at få væsken til at fordampe. 
Server evt. med nye kartofler.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk