Skrubber med ovnbagt kål og kartofler

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En fisk og en grønsag. Enkel og rustik mad. Skrubberne kan erstattes af pighvar eller fx helleflynder.

2 store rensede skrubber (ca. 1 1/4 kg)
Lidt hvidvin
2 store stykker bagepapir
1 kg små vaskede kartofler delt i mindre stykker
1 spsk olivenolie
1 savoykål delt i smalle både
4 kviste timian
20 g smør
1 dl finthakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200. Del skrubberne i 3-4 stykker hver og stænk dem med vin og lidt salt og peber.
Læg kartoflerne på det ene stykke bagepapir stænk med olie, salt og peber og luk papiret tæt om kartoflerne. Læg kålen på det andet stykke bagepapir og fordel små smørklatter, timian og salt og peber over kålen og luk det ligeledes tæt om kålen.
Stil begge pakker i ovnen i 45 min. Tag pakkerne ud af ovnen og stil skubberne i ovnen 10-12 min. Skær imens kålen i strimler og vend den med persillen. Server med kartofler og fisk.
Grønsager per person: ca. 300 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk