DET BEHØVER DU
Til 4 personer
1/2 kg gulerødder i tykke skiver
2 løg i tykke skiver
25 g smør
ca. 1 l hønsebouillon
blade fra 3 kviste timian
2 spsk ris
1 spsk citronsaft
1 spsk ingefærsaft (pres 2 spsk revet ingefær mellem 2 skeer)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sauter løg og gulerødder i smør ved jævn varme i 10 min. Krydr med salt, peber og timian.
Kom bouillon og ris ved og lad det koge i ca. 20 min, indtil grønsagerne er møre.
Blend suppen i en blender eller foodprocessor og hæld den tilbage i gryden. Smag til med citronsaft, ingefærsaft, salt og peber. Spis brød til.
Tips
Server fx en hot rød salsa til: 1 finthakket rød chili, 1 finthakket rødløg, saften af en lime og hakket frisk koriander.