DET BEHØVER DU
Denne grønsagspickles er spiseklar allerede efter et par dage og er lige anvendelig på smørrebrødet, i salatskålen eller som snack. Der bliver 2 liter pickles, som kan holde sig 14 dage i køleskabet. Grønsager og syltekrydderier kan varieres, prøv f.eks at sylte med peberrod, stjerneanis eller ingefær i stedet for dildskærme.
8 dl æblemost
7 dl eddike
ca. 2 spsk honning
1 spsk salt
4 friske chilifrugter i ringe
Syltekrydderier f.eks 5 dild-skærme, 2 spsk korianderfrø og 2 laurbærblade
1 kg grønsager i små stykker, f.eks perleløg, gulerødder, blomkål, courgetter, græskar
1 alm. agurk i skiver
1 rød peberfrugt i tern
20 cherrytomater
200 g vindruer
4 fed hvidløg i kvarte
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog æbelmost, eddike, honning og salt op med 2 chilifrugter i ringe og syltekrydderier. Lad det simre 10 min. og si lagen. Alle grønsagerne dampes knap møre, hver for sig, i en sigte over kogende vand. Læg de afkølede grønsager lagvis i et skoldet glas med vindruer, hvidløg, de sidste chilifrugter i ringe og lidt friske syltekrydderier. Kog lagen op, hæld den over grønsagerne og sæt låg på. Lad glasset afkøle, før det stilles på køl.