Sommerpickles

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Denne grønsagspickles er spiseklar allerede efter et par dage og er lige anvendelig på smørrebrødet, i salatskålen eller som snack. Der bliver 2 liter pickles, som kan holde sig 14 dage i køleskabet. Grønsager og syltekrydderier kan varieres, prøv f.eks at sylte med peberrod, stjerneanis eller ingefær i stedet for dildskærme.

8 dl æblemost
7 dl eddike
ca. 2 spsk honning
1 spsk salt
4 friske chilifrugter i ringe
Syltekrydderier f.eks 5 dild-skærme, 2 spsk korianderfrø og 2 laurbærblade
1 kg grønsager i små stykker, f.eks perleløg, gulerødder, blomkål, courgetter, græskar
1 alm. agurk i skiver
1 rød peberfrugt i tern
20 cherrytomater
200 g vindruer
4 fed hvidløg i kvarte

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog æbelmost, eddike, honning og salt op med 2 chilifrugter i ringe og syltekrydderier. Lad det simre 10 min. og si lagen. Alle grønsagerne dampes knap møre, hver for sig, i en sigte over kogende vand. Læg de afkølede grønsager lagvis i et skoldet glas med vindruer, hvidløg, de sidste chilifrugter i ringe og lidt friske syltekrydderier. Kog lagen op, hæld den over grønsagerne og sæt låg på. Lad glasset afkøle, før det stilles på køl.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk