Spegesild a  la Chalutière

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær nogle sild med mælke ud i fileter, fjern skindet og skær dem ud i strimler.
Lad dem ligge i mælk, for at fjerne saltsmagen.
Gnid sildemælken gennem en fin sigte og fugt med eddike, så der dannes en meget tyk sauce. Heri kommes løg, kørvel, estragon, purløg og det hvide af en stilk blegselleri, alt sammen finthakket. Tilsæt salt og peber og lidt cayenne.
Tag fileterne op og lad dem løbe af, læg dem på et fad og dæk dem med den tykke sauce.

Hvis man foretrækker det, kan saucen bestå af 2/3 mayonnaise og 1/3 af den ovenfor beskrevne sauce.

(Opskrift fra Pruniers Fiskekogebog)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk