DET BEHØVER DU
1 STK. CA. 850 G
TILBEREDNINGSTID: CA. 15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 spsk groft salt
ca. 550 g sigtet speltmel evt. halvt sigtet speltmel/halvt hvedemel (8 dl)
pensling: 20 g smør (2 tsk)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt yoghurt, salt
og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne sammen til en dej
under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være ret fugtig,
men smidig. Lad den hæve tildækket 12 timer i køleskab.
Ælt dejen igennem til den er glat og blød, tilsæt evt.
mere mel. Form brødet og sæt det på bageplade med bagepapir.
Lad brødet efterhæve ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Sæt brødet nederst i ovn og bag det 15 min. ved
250°C. Skru ned til 200°C og bag det yderligere 20-25
min. Brødet er færdigbagt, når det lyder hult ved bank på
undersiden. Pensl med smeltet smør på brødets overflade,
mens det er varmt. Afkøl på rist.
TIP Brødet kan efterhæve i brødkurv. Drys kurven med
mel. Form dejen til et rundt brød og læg den i kurven til
efterhævning.Vend dejen forsigtigt ud på bageplade med
bagepapir og bag brødet.