Sprængte duer “mit gemüse”

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Middagsret
4 unge duer
1 l vand
250 g salt
25 sukker
Lidt friske krydderurter
Peberrodssauce:
300 g grønsager i grove stykker, f.eks kartoffel, selleri, blomkålsstok
4 dl duebouillon
2 spsk lys vineddike
2 æggeblommer
Friskrevet peberrod
1 kg grønsager i store stykker f.eks blomkål, gulerødder, forårsløg
1/2 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Saltlage: Bring vandet i kog med salt, sukker og lidt krydderurter, f.eks timian og løvstikke. Køl saltlagen af. Når den er helt kold, lægges duerne i lagen i min. 6 timer eller natten over. Inden duerne skal koges, kan de evt. udvandes 1 time i koldt vand.

Bring duerne i kog i frisk vand, fjern skum, smag på kogevandet – hvis det er for salt, skiftes det. Kog duerne møre ved svag varme, ca. 40 min. Efter ca. 20 min. tilsættes 300 g grønsager i grove stykker. Tag de møre duer op og hold dem varme.
Sauce: Blend grønsagerne til saucen med 4 dl af kogelagen. Pisk æggeblommer og vineddike sammen og kom det i blenderen, mens den kører. Varm saucen forsigtigt op (den må ikke koge) og smag til med peberrod lige før servering.
Kog grønsagerne til tilbehøret i den resterende kogelage, gerne ad flere omgange.Læg dem på et stort fad sammen med duerne, drys med persille og server sauce og nye kartofler til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk