DET BEHØVER DU
500 g fast hvid fisk, fx sejfilet eller havtaskekæber
saft af 1/2 citron
3 spsk mel
2 spsk olivenolie til stegning
250 g ærter (gerne friskbælgede)
Tomatsauce:
2 ds flåede hakkede tomater
10 tråde safran
1/2 bdt. hakket persille
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
20 g revet hård ost, fx emmentaler
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær fisken i store tern og stænk dem med citronsaft. Lad dem trække 10 min. Lav imens tomatsaucen. Kog tomaterne med safran i et kvarters tid. Lav imens en krydder-blanding af persille, estragon, hvidløg og olivenolien. Gem en skefuld og bland resten i tomatsaucen sammen med osten. Giv saucen et opkog og smag til med salt og peber.
Vend fiskestykkerne i mel blandet med salt og peber og steg dem gyldne, ca. 3 min. på hver side afhængig af hvilken slags fisk man bruger. Hæld tomatsaucen og ærterne over fisken og
varm retten igennem. Stryg fiskestykkerne med det sidste af krydderurte-blandingen og servér med nye kartofler, løse ris eller et lyst brød.
Tips
Du får en mere raffineret tomatsauce, hvis du dræner de flåede tomater og i stedet koger dem med lidt vin og fiskebouillon.