Stegt fisk med stærk tomatsauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

4 små foreller, knurhaner eller fjæsinger
1 dl hvedemel
2 spsk olivenolie
1 portion stærk tomatsauce
1/2 citron i skiver
10 sorte oliven
evt. lidt sardeller (ansjoser) til pynt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skrab skindet på fiskene for slim og rens dem uden at fjerne ben, hoved eller hale. Den gode fiskehandler gør det gerne.
Tænd ovnen på 180°. Varm olien i en stor pande. Krydr melet med salt og peber og vend fiskene i det, lige før de lægges på den varme pande. Steg fiskene for høj varme 2 min. på hver side. Læg halvdelen af tomatsaucen i et ildfast fad, fordel de hele fisk over og dæk med resten af tomatsaucen. Dæk med folie og bag fiskene i ca. 20 min., eller til fisk og sauce er gennemvarm.

Anret citronskiver, oliven og evt. ansjosfileter over retten og drys med overskydende persille fra tomatsaucen. Server med grøn salat, kartofler, løse ris eller brød.
Grønsager per person: ca. 375 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk