Stegt lammekølle med ratatoullie

KILDE: Mikkel Maarbjerg

DET BEHØVER DU

1 lille lammekølle ca.1,6 kg
2 kviste rosmarin
1 helt hvidløg
olivenolie
salt og peber

Ratatoullie
1 grøn courgette
1 gul courgette
3 tomater
1 lille rødpeber
1 aubergine
2 fed hvidløg
2 kviste timian
oliven olie
salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Forvarm ovnen til 160°. Læg lammekøllen på et skærebræt fjern
overskydende fedt og sener. gnid køllen med olivenolie og krydr godt med
salt, peber og rosmarin, læg køllen på en rist , halver hvidløget og læg det
oven på køllen sæt det hele i ovnen i 40 minutter. Tag køllen ud og lad den
trække tildækket i 15 minutter.

Ratatoullie:
skær alle grønsagerne i 2-3 mm tynde skiver og læg dem taglagt i et ovnfast
fad som er smurt med olivenolie sådan at hver grønsag kommer skiftevis i
hvert lag krydder godt med salt, peber , hvidløg og timian , dryp lidt olivenolie
på og læg et stykke bagepapir på toppen og kom fadet i ovnen ved 160
grader i ca. 50 minutter til grøntsagerne er møre server straks med stegt
lammekølle og ovnstegte kartofler

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk