Stegt rødfisk med rødbedepuré og rosenkål

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rødfisken er smuk, men lidt utilnærmlig i hel tilstand. Den har skarpe pigge på både finner og gællelåg, og skællene er store og tykke og godt fæstnet til skindet. Når fisken er fileteret og skællene skrabet af, kan fisken steges så skindet er sprødt og gyldent. Hos den gode fiskehandler kan man få friske fileter, hvor skællene er skrabet af. Hjemme gøres det lettest ved at lægge fileterne i vasken og skrabe skællene af med en spiseske fra hale med hoved.

Middagsret
4 rød fiskefileter med skind
3 dl fiskebouillon
1 stor kogt rødbede i tern
1 tyk skive selleri i tern
2 spsk olivenolie
1/2 kg store løse rosenkål
1 bdt. persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rødbedepuré: Kog rødbede og selleri i fiskebouillon til grønsagerne er meget møre. Purer bouillon og grønsager, smag til med salt og peber og hold puréen varm.
Rosenkål: Pil så mange blade af rosenkålen som du orker og snit resten af kålen fint. Blancher kålbladene i letsaltet vand 2 min. før fisken er færdigstegt, så bladene bevarer sprødheden og den smukke farve. Lad bladene dryppe lidt af bland med friskhakket persille.
Stegt fisk: Skrab skæl af fiskeskindet og tør dem efter med køkkenrulle.Drys fileterne på kødsiden med salt og peber og læg dem med skindsiden nedad på en varm pande med olie. Steg for jævn varme til varmen er vandret op igennem fisken og kødsiden begynder at blive “kridtet” hvid, ca. 10 min.Vend fisken og steg 1/2 min. på kødsiden.
Server den stegte fisk med rosenkålblade, rødbedepuré og en skål små pillekartofler.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk