Stegt rødfisk med citron, courgetter og porrer

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Som andre dybhavfisk vokser Rødfisken langsomt, måske er det derfor den smager så godt. Det er synd og skam at købe fileterne uden skind, da skindet kan blive særdeles sprødt og bevarer lidt af den røde skorpe efter stegning. Der er lige det med skællene. Det sviner når man afskæller skindet. Den gode fiskehandler gør det gerne. Her bliver den grillet i ovnen med citronskiver og et dejligt tilbehør af grønsager der er så bløde og saftige at enhver længsel efter sauce fortrænges.

1 stor rødfiskefilet med skind, afskællet ca. 600 g, evt. 2 mindre fileter
1/2 usprøjtet citron i skiver
6 små timiankviste eller salvieblade
3 porrer i tykke skiver
2 courgetter i tykke skiver
20 g smør
1 grøn chili i tern
3 fed hvidløg i grove stykker
6 timiankviste
1 spsk honning
saft af 1 citron
3/4 kg små kogte pillekartofler
2 tsk olivenolie
1 bdt. hakket kruspersille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær ca. 6 skrå lommer i fileten fra skindsiden med en spids og skarp kniv (eller få fiskehandleren til det). Drys lidt salt og peber i hvert snit og læg en halv citronskive i. Pres også en timiankvist eller et salvieblad ned i snittet. Pensl skindsiden med lidt olivenolie. Drys kødsiden af fisken med lidt salt og peber. Lad fisken trække ½ time. Læg den på ovnens stegerist med skindsiden opad. Tænd ovnens grill.
Kom porrer og courgetter i en stor gryde med smør, chili, hvidløg, timiankviste, honning og citronsaft. Drys med salt og grovkværnet hvid peber. Hæld 1 dl vand ved. Læg tætsluttende låg på og bring det i kog og lad det koge 3-4 min. Fordel grønsagerne i et ovnfast fad og placer risten med fisken over. Sæt fisken under ovnens grill ca. 15 cm fra grilllegemet med grønsagsfadet under.
Når fiskeskindet er blevet helt brunt og sprødt lukkes ovnen og ovnen stilles på 200° (gerne varmluft) i 6-8 min. Tjek kødsiden af fisken ved at løfte den med en paletkniv. Den må ikke være rå, men gerne lidt blank på midten. Server med pillekartofler stegt i lidt olie på en varm teflonpande og drysset med masser af friskhakket persille.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk