DET BEHØVER DU
Til 4 pers.
Rugmel
Olivenolie til stegning
150 g kejserhatte
1 lille bakke spinat
2 skalotteløg
2 flåede rødtunger
1 spsk eddike
1 dl hvidvin
200 g smør i små tern og lidt ekstra til
stegning
Kørvel
Salt og peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Klip finnerne af de flåede rødtunger, og rens dem grundigt for eventuelle blodrester ogindvolde. Filetér fiskene hvis det ønskes, alternativt kan de tilberedes hele på ben. Vend fiskene i mel, krydr med salt og peber og steg dem ved middelvarme i en blanding af olie ogsmør til de er gyldne og tilberedte. Regn med ca 4-5 minutter på hver side for de hele fisk.
Vask spinaten grundigt, skær svampene i skiver og skær det ene skalotteløg i tynde ringe.
Sauter svampene i lidt olie et par minutter, tilsæt skalotteløg og spinat og lad det stege med til spinaten falder lidt sammen. Smag til.
Hak det andet skalotteløg fint, kog det op med eddike og hvidvin og reducer til lidt under halvdelen. Sigt løgene fra, og tilsæt smørret under konstant og kraftig piskning ved lav varme.
Smag til og server de stegte rødtunger med svampesautéen, kørvel og beurre blanc-saucen