Stegte torskehaler med pastinak og rødløg

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Ved nytårstid er de store torsk i høj kurs, især rygstykkerne. De er lidt oversete halestykker er velegnet til at stege. Her bliver de stegte haler serveret med grønsager. En vinterret med masser af smag og smukke farver fra den stegte torsk, rød løgkompot, gyldne stegte pastinakker og indkogt fiskebouillon. Det er vigtigt at lave bouillonen selv, da de færdige bouilloner bliver alt for salte, når de koges ned.

Middagsret
600 g fileter af torskehaler med skind
1/2 l fiskebouillon
2 tsk balsammicoeddike
1 spsk hakkede rosmarinnåle
4 pastinakker i tynde stave
20 g smør
2 rødløg i strimler
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico eddike

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring fiskebouillonen i kog med rosmarin og 2 tsk af vineddiken og lad den koge ind til 1 dl. Bring pastinakkerne i kog i 1 1/2 dl letsaltet vand i en stor pande. Kog vandet væk, tilsæt smør og lidt peber og vend pastinakkerne til de er gyldne. Sauter rødløgene i 1 spsk olivenolie til de er klare, tilsæt resten af vineddike og lad det koge ind på panden. Smag til med salt og peber.
Skrab evt. slim af fiskeskindet og dup det tørt med køkkenrulle. Del fisken i 4 stykker og steg den, men kun på skindsiden, i hed olivenolie på en teflonpande. Krydr kødsiden med salt og peber. Fisken skal stege, til varmen er trængt helt op igennem fisken.
Anret fisken på pastinakker og rødløg, kom et par spsk nedkogt bouillon ved og server med kartofler (f.eks presset til “sne” gennem en kartoffelpresse).

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk