Stort foccaciabrød med urter

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

1 stk.
50 g gær
1/2 liter lunkent vand (37°)
1 spsk groft salt, gerne havsalt
1/4 dl olivenolie
200 g durumhvedemel
ca. 300 g mel

Pensling:
Olivenolie, salt (gerne groft salt eller Maldon), kviste af rosmarin, oregano, salvie eller timian

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt samt olivenolie. Rør de to slags mel i dejen og slå den glat – den skal ikke æltes.
Dæk skålen med plastfilm og lad dejen hæve i 1 time.
Slå dejen igennem, hæld den i en velsmurt bradepande ca. 30 x 22 cm, pensl overfladen rundhåndet med olivenolie, drys salt samt krydderurtekviste på og sæt brødet i en kold ovn.
Tænd derefter ovnen på 200° og bag brødet til det er gyldensprødt, i 45 minutter-1 time.
Tag brødet ud og lad det afkøle en smule, før det skæres ud og serveres.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk