DET BEHØVER DU
1 stk.
50 g gær
1/2 liter lunkent vand (37°)
1 spsk groft salt, gerne havsalt
1/4 dl olivenolie
200 g durumhvedemel
ca. 300 g mel
Pensling:
Olivenolie, salt (gerne groft salt eller Maldon), kviste af rosmarin, oregano, salvie eller timian
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt samt olivenolie. Rør de to slags mel i dejen og slå den glat – den skal ikke æltes.
Dæk skålen med plastfilm og lad dejen hæve i 1 time.
Slå dejen igennem, hæld den i en velsmurt bradepande ca. 30 x 22 cm, pensl overfladen rundhåndet med olivenolie, drys salt samt krydderurtekviste på og sæt brødet i en kold ovn.
Tænd derefter ovnen på 200° og bag brødet til det er gyldensprødt, i 45 minutter-1 time.
Tag brødet ud og lad det afkøle en smule, før det skæres ud og serveres.