Suppe med fløjlskylling og majs

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

1 l hønsebouillon
200 g majskerner fra kolbe eller frost
1 kyllingebryst uden skind og ben (ca. 200 g)
1 æggehvide
2 tsk majsstivelse
2 spsk soyasauce
1 spsk risvin, halvtør sherry eller masala

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring hønsebouillonen (fx fra Salat med kylling og sesam) i kog. Hak majskernerne fx i en foodprocessor. Tag dem op. Skær kyllingekødet i grove stykker og kom dem i foodprocessoren med 1 spsk koldt vand, æggehvide og majsstivelse. Kør ganske kort til kødet er hakket og alt er blandet. Kom majskernerne i suppen og kog dem et par minutter. Kort før servering blandes kyllingefarsen med 1 dl af suppen, hvorefter hele kyllingefarsen røres i suppen. Smag til med soyasauce og risvin eller sherry. Lad suppen trække 1 min. før den stilles på bordet.

Tips:
I stedet for majskerner kan suppen serveres med udblødte, tørrede kinesiske svampe, der lynsteges med spinat, kinakål eller den særlige pak choykål (mørkere og med mere smag end kinakål).
Grønsager per person: ca. 50 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk