DET BEHØVER DU
Til 4 personer:
Sifnos er en af de små øer i Kykladerne. På vores favorittaverna fik vi denne udgave af de små spyd med grillet kød. Det særlige ved denne udgave er, at kødet bliver utrolig mørt og saftigt, når det har trukket en dags tid med salt, krydderier, sennep og grønsager.
1/2 kg svinekød, fx nakkekam i mundrette stykker
1 spsk grovkornet sennep
3 fed knust hvidløg
1 grofthakket løg
2 tomater i både
1 bdt. grofthakket persille
2 kviste oregano
1 kvist salvie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg kødet i et fad, drys med 1 spsk. salt og groftkværnet peber, fordel senneppen i små klatter og vend det hele godt sammen. Fordel grøntsagerne og krydderurterne over kødet, stænk med lidt olivenolie og vend grønsager og kød sammen. Stil fadet koldt, helst under let pres til næste dag.
Fjern grøntsager og krydderurter og sæt kødet tæt på 4 spid. Grill dem over jævn varme på alle sider til kødet er mørt og har taget lidt farve.
Server suvlaki til en græsk sommermiddag med tzaziki og brød