Syltede rødløg

KILDE: Kan fx bruges som hotdog-topping

DET BEHØVER DU

300 g hele rødløg (skovløg hvis haves)

4 dl lagereddike

3 dl vand

250 g sukker

En knivspids salt

2-3 peberkorn

Evt. lidt rødbedejuice eller vand fra syltede rødbeder til at give en ekstra rød farve

 

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fjern top og bund fra rødløgene og fjern skrællen. Skær løgene ud i tynde både med kniv eller på mandolinjern.

Kog vandet og bland med eddike, sukker, salt, peberkorn og rødbedejuice i en skål indtil opløst.

Put løgene i et sterilt henkogningsglas (skoldes med kogende vand inden brug) og tilsæt lagen indtil løgene er dækket.

Lad det stå minimum 1 døgn, men gerne længere.

Brug ca 10 g. syltede rødløg pr. hotdog.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk