KILDE: Katrine Bonde - elev - foråret 2016
DET BEHØVER DU
Tatar:
100-150 g grønkål
0,5 fennikel
1 æble
Dressing:
0,5 øko citron, saft og skal
1 dl smagsneutral olie
1 tsk honning
Salt
Mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl smagsneutral olie, fx vindruekerne
1 tsk citronsaft
0,25 tsk salt
Croutoner:
Daggammelt rugbrød
Olivenolie
Salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tatar:Hak alle grøntsagerne fint og bland dem sammen i en skål.
Dressing: Ta’ saft og skal af citronen i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og smag til
Hæld dressingen over grøntsagerne
Hold evt. lidt igen og smag efter om der skal tilsættes mere
Mayonnaise:
Pisk æggeblomme, citronsaft og salt godt sammen og en smule luftigt
Tilsæt olien til æggemassen langsomt i en tynd stråle, og pisk hurtigt i mens indtil mayonnaisen er tyk. Smag til
Croutoner:
Skær rugbrødet i tern og vend med olivenolie
Spred ud på en bageplade, drys med salt og bag dem i en ovn 180 grader til de er sprøde