Tatar af grønkål, fennikel og æble

KILDE: Katrine Bonde - elev - foråret 2016

DET BEHØVER DU

Tatar:
100-150 g grønkål
0,5 fennikel
1 æble
Dressing:
0,5 øko citron, saft og skal
1 dl smagsneutral olie
1 tsk honning
Salt
Mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl smagsneutral olie, fx vindruekerne
1 tsk citronsaft
0,25 tsk salt
Croutoner:
Daggammelt rugbrød
Olivenolie
Salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tatar:Hak alle grøntsagerne fint og bland dem sammen i en skål.

Dressing: Ta’ saft og skal af citronen i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og smag til

Hæld dressingen over grøntsagerne
Hold evt. lidt igen og smag efter om der skal tilsættes mere

Mayonnaise:

Pisk æggeblomme, citronsaft og salt godt sammen og en smule luftigt
Tilsæt olien til æggemassen langsomt i en tynd stråle, og pisk hurtigt i mens indtil mayonnaisen er tyk. Smag til

Croutoner:

Skær rugbrødet i tern og vend med olivenolie
Spred ud på en bageplade, drys med salt og bag dem i en ovn 180 grader til de er sprøde

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk